Polierbeton

Polierbeton, Sodomix-recept

terug

Zeg nooit zomaar beton tegen 'polierbeton'

Sodomix-beton: BENOR beton met bijkomende kwaliteitseisen!
Een topproduct door gerichte keuze van de grondstoffen.

Vanaf 2014 start BVBA DEGROOTE BERNARD met  eigen specifieke betonrecepten voor polierbetonvloeren.

De combinatie van 30 jaar praktijkervaring van onze zaakvoerder werd gekoppeld aan de theoretische kennis van onze eigen betontechnoloog. Sinds jaren wordt de “Benor” stortbeton verkocht volgens de te behalen druksterktes, beton op “weerstand” genaamd, terwijl  een kwalitatieve polierbeton bijkomende eigenschappen vereist !!

Door een uitgekiende selectie door te voeren van de te gebruiken grondstoffen werd extra aandacht besteed aan o.a. het zandtype, de dosering van het cement in combinatie met de superplast, korrelverdeling ( inert skelet ) enz…

Beton op weerstand is één aspect, maar volgens ons is het bevorderen van de duurzaamheid en slijtweerstand een even belangrijke factor die een polierbeton eigen moet zijn !!

Door het gebruik van de SODOMIX-beton plaatsen wij betonvloeren die deze niet uit het oog te verliezen eigenschappen garanderen! SODOMIX-beton is minder onderhevig aan zuren, dooizouten en indringing van vloeistoffen !!

Ook durven wij garanties geven betreffende DELAMINATIE (loskomende top -/slijtlagen), die praktisch onbestaande wordt door de unieke eigenschappen van onze recepten !!!

De recepturen werden uitvoerig uitgetest met de samenwerkende betoncentrales en worden voorzien van het “ SODOMIX- BETON” label wat staat voor hogere kwaliteit gecontroleerd bovenop het “Benor”- certificaat !

Ons bedrijf blijft hogere kwaliteit nastreven, waarbij we met deze nieuwste ontwikkelingen ons doel zeker bereiken !!!

EEN GOUDEN RAAD : KIES VOOR KWALITEIT EN TOCH BETAALBARE PRIJS, EIS VOOR UW GEPOLIERDE BETONVLOEREN HET GEBRUIK VAN DE “SODOMIX-BETON” !!!!

Zeg nooit zomaar beton tegen 'polierbeton', afbeelding

Vergewis U van onze concurrentiële prijzen voor DE BETERE UITVOERING door een prijsofferte aan te vragen voor Uw project zowel voor architecten - studiebureau’s, industrie, agri-sector en particulieren !!!! SODOMIX-BETON is enkel via ons verkrijgbaar. SODOMIX-BETON is een topproduct van: BVBA DEGROOTE BERNARD Voor meer info, contacteer ons op info@sodomix-beton.eu

Wat is polierbeton

Gepolierde betonvloeren kunnen we onder de noemer goedkope industrievloeren klasseren. Deze cementgebonden vloeren worden ter plaatse gestort, meestal tussen 12 en 20 cm. dik. Door het inbrengen van een kwartsslijtlaag en door het polijsten is deze werkvloer heel gemakkelijk te onderhouden. Bovendien is deze olie –en vetbestendig, alsook stofvrij.

Het hiervoor gebruikte stortbeton wordt aangevoerd vanuit Benor-gekeurde centrales. Om de kwaliteit van het beton te garanderen wordt de vloeibaarheid aangepast met plastificeerders.

Bewapening

Verder worden krimpscheuren en barsten zoveel mogelijk vermeden door te kiezen voor de meest aangewezen wapening. Dit door ofwel netbewapening ofwel staalvezelwapening.
Betreffende wapeningsnetten wordt meestal de keuze gemaakt tussen een draaddikte van 4 mm., 5 mm., 6 mm., 8 mm. of 10 mm. Ze worden geplaatst met een overlapping van veertig maal de draaddikte. De netten liggen op aangepaste (betonnnen) afstandhouders, bovenop de pe-folie. Zwaar belaste vloeren worden uitgevoerd met dubbel geplaatste wapeningsnetten.
Betreffende staalvezelwapening wordt meestal gekozen tussen 15, 20, 25, 30 of 35 kg. vezels per kubiek beton; ideaal voor zwaar belaste en/of naadloze vloeren.

Afwerking

Naar afwerking toe kan de klant kiezen, naargelang het gebruik van de vloer, voor afwerkingen als polieren, halfpolieren/fijndraaien of licht borstelen. Een opgepolierde vloer wordt bekomen door het inwerken van een mengsel van kwarts en cement als toplaag, al dan niet gemengd met kleurpigment. Een ideale vloerafwerking voor industriehallen. Er wordt gekozen voor een halfgepolierde afwerking als de vloer (licht) “antislip” moet zijn, bijv. voor landbouwloodsen. Ook buitenvloeren als parkings, opritten, sleufsilo’s, … worden iets ruwer afgewerkt, met name het fijndraaien. Waar het beton een zekere ruwheid moet hebben, bijv voor laadkades, inrijhellingen,…, kiest men het best voor een geborstelde afwerking.