Wie zijn wij

Polierbeton, Sodomix-recept

Wie zijn wij afbeelding

Wie zijn wij

BVBA Bernard Degroote is als familiebedrijf reeds van 'in den beginne' dé specialist inzake industriële betonvloeren.

Wij werken zowel in opdracht van bouwheer, aannemer, architect, studiebureel edm. Iedereen kan bij ons aankloppen om een persoonlijk advies.

Dit is dan ook waar wij voor staan, een persoonlijke maar professionele aanpak van ieder project.

Bij ons bent u zeker dat uw project effectief wordt uitgevoerd door eigen personeel, met eigen materiaal. Dit volgens de regels der kunst, de normen van het WTCB.

De zaakvoerder staat bij ons "met de voeten in de beton", gesteund door vakmensen intern met meer dan 10 jaar ervaring in hun job.

Daar wij kwaliteit heel hoog in het vaandel dragen, hebben wij een eigen polierbeton ontwikkeld in nauw overleg tussen onze eigen betontechnoloog en de praktische 'on field' ervaring van de zaakvoerders.

Deze 'sodomix' receptuur is gepatenteerd en bied tal van voordelen op gebied van duurzaamheid, garantie tegen delaminatie, inwerking slijtlaag, beperking scheurvorming edm.

Loodsen, parkings, kantoren, vloeren met vloerverwarming, sleufsilo's, kippenstallen,...., geen enkele betonvloer is voor ons een uitdaging te veel!

SODOMIX - Unieke Polierbeton

Deze receptuur is gebaseerd op BENOR beton met bijkomende kwaliteitseisen! Een topproduct door gerichte keuze van de grondstoffen.

Sinds jaren wordt de 'benor' stortbeton verkocht volgens de te behalen druksterktes, beton op weerstand genaamd; terwijl een kwalitatieve polierbeton bijkomende eigenschappen vereist !

Door een uitgekiende selectie door te voeren van de te gebruiken grondstoffen werd extra aandacht besteed aan onder meer zandtype, dosering van cement in combinatie met superplast, korrelverdeling (intern skelet) edm.

Beton op weerstand is één aspect, maar volgens ons is het bevorderen van de duurzaamheid en slijtweerstand een even belangrijke factor die een polierbeton eigen moet zijn!

Referenties

Gieten van funderingsplaten en inrijhellingen zijn vloeren die tevens deel uitmaken van het aanbod van Bernard Degroote BVBA. Vloerplaten met een hoge vlakheidseis en inrijhellingen met hoog hellingspercentage zijn zaken die wij niet uit de weg gaan. Bij deze inrijhelling werd de beton uiteraard gestort in een lage vloeibaarheid waardoor de beton in plastische fase niet doorschuift (met scheurvorming tot gevolg). Als afwerking wordt hier gebruik gemaakt van borstelen als anti-slip.

Bernard Degroote, Zaakvoerder

De betonvloer werd zwart ingekleurd en behandeld met een impregnatie. Een bijkomende afwerking, het boenen van de betonvloer, gebeurde daags na de betonstort. Deze afwerking zorgt voor een egale en mooi blinkende vloerafwerking. Alhoewel het esthetisch aspect bij betonvloeren op de 2de plaats komt, na het functionele, trachten wij als bedrijf om toch bij elke werf een resultaat achter te laten naar voldoening en wensen van de bouwheer.

Bernard Degroote , Zaakvoerder